Ett urval av våra varumärken

gröntDUNS Sweden tillverkar färgglada baby- och barnkläder i  ekologisk bomull som är GOTS-certifierad. I produktionen används giftfria färger och färgningen genomförs i slutna system
och överflödig färg samlas in enligt mycket hårda regler. Arbetsförhållanden i fabriken är också viktig. Tillverkningen sker i Indien.

höst19Maxomorras barnkläder är alla tillverkade i 100% ekologisk bomull av högsta kvalité. Bomullen är certifierad enligt Control Union och GOTS. Tillverkningen sker i Indien och arbetsförhållanden hos leverantörerna följer och kontrolleras utefter det europeiska regelverket The Business Social Compliance Initiative (BSCI). Kläderna finns upp till 140 cl.

pippiMartinex producerar bl.a. plagg med motiv av Mumin och Pippi Långstrump. De prioriterar etisk produktion och använder små lokala fabriker som inte massproducerar kläder och besöker fabrikerna själv för att personligen träffa de personer som tillverkar kläderna. Fr.o.m. hösten 2017 är produktionen GOTS-certifierad.

engelEngel är ett tyskt eko-textil företag som har producerat ekologiska kläder sedan 80-talet. Deras specialité är underkläder i ull, ull/silke och bomull. Alla kläder är GOTS-certifierade, och tillverkas i Tyskland. All ull är ekologisk merinoull och kommer från Argentina (Pantagonia).